keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Pakkauspaniikki

Tälle aiheelle on syytä omistaa oma tekstinsä koska jokaikinen kerta reissuun lähtiessä kysyn samoja kysymyksiä ja pähkäilen samoja asioita. Mitä tarvitsee ottaa mukaan? Kuinka suuren määrän tavaraa olen halukas kantamaan selässäni pitkin hiekkateitä keskellä ei mitään? Kuinka monta paitaa nainen tarvitsee selviytyäkseen kuukauden reissusta? Viimeiseen kysymykseen vastaus on: Yllättävän monta. Olipa kyse mistä tahansa vaatekappaleesta.

Tällä kertaa aion kuitenkin tehdä toisin. Melko paljon matkustaneena en ole edelleenkään löytänyt vastausta noihin kysymyksiin. Tai korjaan, ainakaan mieleistä vastausta. Nyt kuitenkin aion oppia aikaisemmin tekemistäni virheistä ja pakata matkaan vain välttämättömimmän. Sanoisin että tavoiteltava rinkan paino lähtiessä olisi max. 13kg.

Jokainen kerta matkalle lähtiessä tulee toki miettiä seuraavia asioita jotka vaikuttavat pakkaamiseen. Minne olen menossa ja kuinka aion päästä kohteeseen? Tilanne on aivan erilainen jos viettää koko loman All inclusive hotellissa (minun tapauksessa tämä ei yleensä tule kysymykseen), kuin jos matkustaa rinkan kanssa useita satoja (tuhansia) kilometrejä...

Toki kerran olen lähtenyt matkalle ystävän kanssa, jonka pakkaus jäi monien sattumien summasta viime tinkaan ja mukana oli toilettilaukku sekä 5kg likaisia vaatteita. Todistetuksi tuli, että näilläkin selviää kuukauden reissusta Intiassa oikein mallikkaasti :) Pitää muistaa että kaikkialta saa jonkinlaista täydennystä vaatevarastoon tarpeen niin vaatiessa. Kaikkea ei tarvitse raahata mukaan Suomesta asti. Ja usein on mukavakin pukeutua hieman eritavalla kuin Suomessa.



Suurin ongelmani tällä kertaa taitaa kuitenkin liittyä kameraan. Ottaisinko mukaani digijärkkärin, jota olen vakaasti aikonut opetella käyttämään, vai pokkarikameran joka olisi huomattavasti kompaktimpi vaihtoehto. Kuvien laadussa tulee toki olemaan eroa, mutta ottampa mukaani kumman vain niin valitettavasti sillä ei ole vaikutusta käyttäjästä johtuviin ongelmiin :)



Matkakuume alkaa todellakin olla huipussaan sillä starttiin on enää 6 päivää aikaa. Kaikki turhat tavarat on myyty kirpputorilla ja niistä saaduilla rahoilla syö perillä kuukauden. Lisäksi löysin vanhan blogin, jota kirjoitimme ystäväni kanssa opiskelijavaihdossa eteläisessä afrikassa. Voi kuinka hyviä muistoja ja paljon naurua! Sitä lukemalla matkakuume kohoaa aivan uusiin sfääreihin. Nyt odotellaan enää muutama päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti