perjantai 6. joulukuuta 2013

Muistoja musiikissa

Minulle jää usein mieleen matkoilta erityisesti musiikki, jota on kulloinkin kuunnellut tai haluamattaan kuullut. Myöhemminkin kun näitä kappaleita kuulee palaa muistoissaan matkoille ja voi uudelleen elää kokemuksia ja tilanteita. Se on halpa keino päästä lomatunnelmiin, varsinkin jos omistaa Spotifyn.

Tästä matkasta minulle jäi monenlaisia musiikillisia muistikuvia. On sekä rauhallisia kappaleita rannalla lötköttelystä ja pimeistä, lämpimistä illoista, että tanssimusiikkia erityisesti Full moon partyihin liittyen. Myös kappaleet joita ei välttämättä matkan aikana kuunnellut voivat nyt kotiinpalattua sanoituksiltaan muistuttaa tilanteista tai tunteista. Yleisfiiliksiä kuvaa hyvin esimerkiksi Ellie Gouldingin Lights tai Tinie Tempahin (enpä uskonut kuuntelevani) kappale Children of the Sun.

"We climbing high, we on the Kilimanjaro, and their panicking. They don't really know what's happening"

Koh Phannangilla kuulimme paljon erilaista tanssimusaa. En ole ikinä oikein perustanut kappaleiden muuttamisesta tanssiversioiksi. Siinä rannassa on kuitenkin varmaan jotain taikaa joka muuttaa ihmisen musiikkimakua :) Tai sitten Gotyen Somebody I Use to Know:sta tehty versio oli vain niin erityisen hyvä, ettei siihen voinut olla ihastumatta.


Matkan aikana ehkä eniten soitettu yhtye oli Avicii. Sekä Hey Brother että Wake me up soivat harva se ilta omasta soittimesta ja paikallisissa ravintoloissa. Ja lauletaanhan toisessa siitä kuinka ollaan kaukana kotoa.

Ämpäri

Norjalaisen Envyn Am I Wrong vie melodiallaan minut aikoihin afrikassa ja myös musiikkivideo sopii erityisen hyvin tähän mielleyhtymään. Kuitenkin tämäkin kappale soi matkallamme paljon eli sen mukana pääsee kätevästi kahdelle eri mantereelle. Tehokasta.

Hulvattomat bilemuuvit
Näitä kappaleita kun kuuntelee niin pääsee takaisin paratiisisaaren rannoille tai tanssimaan hullunlailla Full moon partyilla. Vain laittamalla silmät kiinni.

Kotiinpaluun jälkeisistä tunnelmista kertovatkin sitten hyvin seuraavat kappaleet:

Rudimental: Free feat. Emeli Sande
Eminem: The Monster feat. Rihanna
Pariisin kevät: Astronautti
Club for five: Prinsessalle



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti