perjantai 3. lokakuuta 2014

Opintomatkalla Belgiassa

Nyt kun viisi päivää kestäneestä opintomatkasta on ehtinyt toipumaan voin kirjoittaa hieman fiiliksistä Belgian reissusta.

Opintomatka suuntautui EU:n sydämeen eli Brysseliin, jossa suurin osa Euroopan unionin maita koskevista päätöksistä syntyy. Tutustuimme matkamme aikana muun muassa parlamenttiin, Suomen edustustoon sekä paikalliseen yliopistolliseen sairaalaan. Matkan kohokohtiin kuului ehdottomasti eutanasiaa koskevat luennot sairaalalla. Sai miettimään asioita.

Bryssel itsessään on varsin sympaattinen kaupunki. Sen keskusta-alue mahtuu kahden kilometrin säteelle ja kaikkialle (lukuunottamatta sairaalaa) pääsi kävellen. Ja kyllähän me käveltiinkin. Yhdellä opiskelukaverilla oli mukanaan Polar Loop aktiivisuus ranneke jonka mukaan yhden päivän aikana saattoi tulla otettua jopa 27000 askelta.



Olimme varanneet hotellin Ebookersin kautta lennot+hotelli- pakettina. Emme niinkään kiinnittäneet huomiota muuhun kuin hintaan sekä hotellin sijaintiin. Yllätys oli melkoinen kun päädyimme metrosta suoraan Loui Vuittonin liikkeen eteen jonka vieressä sijaistikin 4 tähden hotellimme. Hienoin hotelli jossa ikinä olen majoittunut. Tosin hotellissa emme juurikaan aikaa ehtieet viettää aikataulujen hektisyyden vuoksi.












Belgia on tunnettu hienoista oluistaan ja suklaistaan. Ilta-aikaan, virallisen ohjelma-ajan ulkopuolella, keskityimme pienemmän seitsemän hengen ryhmän kanssa paikallisiin erikoisuuksiin :) Iltaohjelmaan kuului kaupungin kiertelyä, shoppailua sekä hyvin syömistä.


.

Brysselin keskustassa syödessä kehottaisin välttämään meidän "Korruptio kaduksi" ristimäämme turistien ruokakatua Rue des Bouchersia. Ruoka on halpaa. Tosin laskun tullessa yritetään törkeästi vedättää maksun loppusummassa sekä laittamalla laskuun ns. palvelumaksu. Eikä ruoka ole edes hintansa arvoista.

Jos ei ymmärrä kovinkaan paljoa arkitehtuurista tai kansainvälisestä politiikasta Brysselin anti jää melko vaatimattomaksi. Toki tälläkin kaupungilla on omat nähtävyytensä kuten Riemukaari sekä Mannekin Piss. Pissivän pojan patsas on huomattavasti pienempi kuin ennakkokäsitys :) Tosin sen ympäristössä myydään maukkaita ja halpoja vohveleita.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti