lauantai 29. marraskuuta 2014

Koh Taon sukeltajat

Koh Tao on aivan ihana. Varsinkin Ao Nangin kaltaisen turistirysän jälkeen täällä sielu lepää. Ei ole vielä pahin turistikausi, joten matkaajia on suhteellisen vähän. Sen takia majoitustakin saa suhteellisen halvalla. Ja pihalta avautuvat näkymät ovat todellakin tehdyn matkan arvoiset.

Aloitimme elämämme ensimmäisen sukelluskurssin neljän muun rohkean suomalaisen seurassa. Valitsimme kurssin suomeksi, ettei vain jää mitään epäselväksi. Varsinkin turvallisuuteen liittyvät asiat on syytä ymmärtää oikein. Emme katuneet hetkeäkään että valitsimme kurssipaikaksi saarella toimivan suomalaisen firman Koh Tao Diversin. Aivan loistavaa opetusta! Kiitos.


Päädyimme suorittamaan SSI:n kurssin, koska materiaaleja ei tarvitse hankkia itselle ja kurssi on siitä syystä halvempi. Tiedonkeruun jälkeen lopputuloksemme oli ettei SSI:n ja Padin kursseilla ole juurikaan eroa. Samanlaiset luvat saa suorittamalla kurssin ja SSI:n Open water diver-kortilla saa sukeltaa kurssin jälkeen myös Padin keskuksissa. Tärkeintä on että saa hyvää opetusta.

vermeet rivissä

Koska ryhmämme oli suhteellisen suuri se jaettiin kahteen osaan. Jokainen sai edetä tarvitsemallaan nopeudella. Jos joku tarvitsi enemmän aikaa sitä järjestyi kyllä. Itse jännitin alkuun millaista tulee olla hengittää veden alla. Ennakkoasenne oli se ettei regulaattorin läpi hengittäminen voi tuntua turvalliselta saati sitten mukavalta... mutta kuinkas kävikään. Tultiin siihen lopputulokseen että olemme omassa elementissä myös veden alla. Ja kuinka ihana maailma sieltä löytyikään.

Ensimmäiset harjoitteet tehtiin rannassa shopin edessä noin olkapää syvyisessä vedessä. Harjoiteltiin hengittämistä kasvot vedessä, maskin tyhjentämistä, ilman jakamista ja yleisesti kommunikointia veden alla. Oli hyvä että ensimmäsetkin harjoitteet tehtiin suolaisessa merivedessä eikä uima-altaassa kuten jotkin firmat. Tottui heti alusta alkaen suolaisen meriveden epämiellyttävään tuntuun silmissä.


innostusta havaittavissa

Kurssi kesti yhteensä 3,5 päivää. Sen aikana tehtiin 4 sukellusta. Yllävän paljon voi oppia noinkin lyhyessä ajassa sekä saada itseluottamusta ja varmuutta omaan tekemiseen. Hyvin me vedettiin E. Ei millään pahalla mutta tahtoisin ehkä kuitenkin seuraavallekin sukellukselle mukaan jonkun meitä kokeneemman ;) 

onnistuneen sukelluksen jälkeinen fiilis

Kurssin loputtua oli tietysti syytä kurssijuhlalle (vol 1). Yhdessä syömään ja iltaa istumaan. Yllättävän hyvin ryhmäytyy kuusi henkilöä, joilla ei ole mitään muuta yhteistä sukeltamista lukuunottamatta. Lähetettiin ilmaan "kurssijuhlapallo" meidän kunniaksi. Pallo kantoi kauas ennen kuin katosi taivaanrantaan. Tämä oli ilmiselvästi merkki siitä että me päästään vielä pitkälle... tai tässä yhteydessä syvälle!! Kiitos vielä kaikille jotka itsensä tunnistaa ;)


          "DIVING SUCKS you in to a different world" 
                     Koh Tao Divers


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti