lauantai 15. marraskuuta 2014

Railey <3

Raileylle siirtyminen oli kokemus itsessään. Ranta on mantereella mutta sinne ei kallioiden takia ole mahdollisuutta päästä maitse. Ainoa kulkuneuvo ovat pitkähäntäveneet. Pojotimme puoliltapäivin rinkkojen kanssa satamassa valmiina matkaan. 15min siirtyminen maksaa 100bathia. Kun oli aika siirtyä veneeseen alkaa sataa kaatamalla. Veneitä on rannassa vierivieressä. Jotta pääsi oikeaan veneeseen, oli kömmittävä kahden muun veneen puukansien ylitse. Varvassandaalit jalassa se on noissa olosuhteissa haastavaa mutta lähes mahdotonta jos selässä on lisäksi 15kg lisäpainoa. Selvittiin kuitenkin hyvin ja sateen piiskatessa kasvoille siirryttiin kohti Raileyn rantaa.

Muutama tunti saatiin sateen loppumista länsirannalla odotella että päästiin etsimään majoitusta. Loppuen lopuksi päädyttiin Diamond Cave Resortiin joka sijaitsi hieman halvemmalla ja rauhallisemmalla itäpuolella. Loppuilta menikin sadetta pidellessä.

Minun henkilökohtainen tavoite ja haave oli päästä kiipeilemään kyseisellä rannalla. Kaikkien lähteisen mukaan kyseinen ranta tunnetaan yhtenä hienoimmista kiipeilypaikoista maailmassa. Seuraavana päivänä ilmoittauduin sitten puoli päivää kestävälle kiipeilyretkelle. Oli edelleen sateista mutta kalliot kaatuvat sen verran negatiivisesti ettei alas pääse sataamaan. Loistavaa. Joten tossut jalkaan ja menoksi. Jaksoin raahata suomesta mukanani ainoastaan kengät, mutta kaikki varusteet joita firma lainasi vaikuttivat olevan kunnossa. Puolen päivän kiipeily maksoi 1000 bathia eli noin 25 euroa. Ja oli jokaisen bathin arvoista!



Alussa pitkän tauon jälkeen hieman hakemista tuon yläköyden kanssa mutta opas oli aivan loistava. Antoi hyviä neuvoja mutta antoi myös rauhassa itse yrittää. Minä olin ainoa ryhmästä, jolla oli köysikiipeilykokemusta, joten varmistin luonnollisesti ensin oppaamme laittamaan yläköyttä.

Ja olihan kokemus aivan loistava. Kivi on paljon pehmeämpää ja sormiystävällisempää kuin suomalainen graniitti. Ja ylöspääsy palkitsee sanoinkuvaamattoman hienoilla maisemilla lahden ylle. 



Tytöt ei uskaltautuneet tällä kertaa mukaan mutta ottivat hienoja kuvia ja olivat hengessä mukana :) yhteis-selfie:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti