lauantai 1. marraskuuta 2014

Viidakon valloittajat, norsun kesyttäjät

Olipas hyvä että meillä on koekaniinit kiertäneet täällä Chiang Maissa muutamaa viikkoa aikaisemmin ja testanneet retkikohteet. Suosituksesta varasimme päiväretken läheisille kukkuloilla matkatoimistosta nimeltä Queen Bee. Päivään kuului monenmoista aktiviteettia ja hintakin oli kohdallaan 850bath (reilu 20e).
Meidät tuli paikallisista tavoista poiketen etuajassa hakemaan vanha setämies. Paikallisien keskimääräiseen eliniän odotukseen nähden hyyyyyvin vanha :) Setä hoputti meidät kyytiin vihreän pick up- lavan katospaikoille ja matka saattoi alkaa. Ensin kohteena oli orkidea- ja perhospuutarha. Perhoset oli lukittu mökkiin jotta eivät lentelisi pois. Orkideat eivät lennelleet mihinkään :D mutta olivat kauniita.

Kukkasten katselun jälkeen setämies pakkasi meidät takaisin autoon ja alkoi huristella kohti seuraavaa kohdetta. Tunnin köröttelyn jälkeen tulimme norsujen luo. Kolme norsua odotteli kyyditettäviä ja setä kehotti ostamaan norsulle banaania. Onneksi kehotti sillä mistäpä minä olisin tiennyt että siinä missä autot kulkee bensalla niin norsut kulkee banaanilla :)

Ensin hieman tehtiin tuttavuutta norsuun lahjomalla sitä banskulla:


Sitten päästiin itse asiaan ja hypättiin selkään. Norsulla oli selvästi laiska päivä. Sitä sai hieman hoputella löntystämään nopeammin. Lisäksi se pysähtyi juomatauolle purolle ja tasaisin väliajoin (usein, ahne norsu!!) meitä kohti kurottui kärsä, joka oli vailla lisää banaania. Kahden tertun voimin edettiiin seuraavaan pisteeseen, josta norsu sitten jatkoi matkaansa hakemaan uutta banaanintarjoajaa. Pyyhittyään ensin kärsäräkänsä minun käteeni lisää banaania etsien :D Perässä kulki pieni raggariteini-norsu joka riuhtoi puskia ja varasti jonkun takin ja hyppi sen päällä. 


Seuraavaksi oli vuorossa lounas. Setä tarjoili meille Pad thait eli nuudelia banaaninlehtinöttösessä. Hyvää oli. Jälkiruoaksi paljon tuoreita hedelmiä. Lounaan jälkeen ei otettukaan ruokalepoa vaan setä delekoi viidakko-oppaan tehtävän nuoremmalle ja meitä lähdettiin kävelyttämään kohti metsää. Noin tunnin kävelyn jälkeen saavuttiin kauniille vesiputoukselle jolla sai uida ja ottaa valokuvia. Tämän jälkeen, kun ensin käveltiin takaisin, oli vuorossa lisää vesileikkejä. Ensin laskettiin koskea kumiveneellä ja sen jälkeen bambulautalla. Vielä kahvittelu setämiehen "luona" ja sitten oltiinkin aivan valmiita kahden tunnin kotimatkaan rämisevän auton lavalla :) illalla tunsi tehneensä jotain!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti