perjantai 15. marraskuuta 2013

Another day for you and me in paradise

Siitä lähtien kun saavuimme saarelle aivot ovat kääntyneet rentoutuneeseen moodiin. Päivä alkaa aamupalalla jota seuraa uimista, snorklausta ja lukemista. Mitäpä paratiisisaarella stressaisi?!
Tosin jokaisessa paratiisissä on myös varjopuolensa, mutta kuten tulette huomaamaan tässä tapauksessa lista on lyhyt ja siedettävä. Ensinnäkin wc:mme katossa asustaa suuri hämähäkki. Olen melko varma että se mulkoilee sieltä kahdeksalla silmällään minun jokaista liikettä. Toisekseen saarella on 8 eri myrkkykäärmelajia. Tämän muistettuamme käännymme K:n kanssa vesiputoukselle suuntautuvalta "viidakkokävelyltä" 100m jälkeen takaisin. (Yhtäkään käärmettä ei tosin koko reissulla ole näkynyt) Näiden asioiden kanssa juuri ja juuri taitaa pystyä elämään.
Hienoin kokemus saarella oli ehdottomasti kuitenkin vedessä elävä plankton. Kuulimme huhuja pimeässä hohtavasta planktonista ja muutamana yönä yritin sitä parvekkeelta tiirailla. Lopulta joku osasi kertoa ,että platonin kanssa pitää uida jotta sen voi nähdä. Ja ei kun tuumasta toimeen. Pimeän tultua ja valojen sammuttua (sähköt päällä vain muutaman tunnin päivässä) suuntasimme mereen. Voi sitä riemun ja kiljahtelun määrää. Kättä tai jalkaa vedessä heiluttaessa veteen syttyi pieniä, kirkkaita pisteitä jotka valaisivat hetken ja hiipui sitten pois. Kun jaloilla polski oikein lujaa pystyi pilkkopimeässä näkemään pohjan. En ollut koskaan kokenut mitään vastaavaa :)

Kaikki hyvä loppuu kuitenkin aikanaan ja niin meidänkin piti repäistä itsemme irti seesteisestä tilasta ja varata matkat kohti seuraavaa maata, Vietnamia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti