keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Paradise

Olemme saapuneet paratiisiin!
Matkasimme 5 tuntia minibussilla Sihanoukvilleen, joka tunnetaan paikallisena turistiloukkuna. Meitä ajatus ei juurikaan houkutellut, joten ostimme liput aamulla lähtevään laivaan ja päätimme siirtyä rauhallisempaan kohteeseen. Lisäksi saimme myöhemmin tietää, että olimme yöpyneet keskellä aluetta joka on tunnettu seksiturismistaan. Hmm...  Joten poistuminen oli kaikenkaikkiaan onnistunut ratkaisu. :)
Päädyimme sateisessa säässä melko pienelle Koh Rong saarelle, jossa ei ole niin suurta väenpaljoutta, vesi on turkoosia, palmut huojuvat ja hiekkaranta valkoinen. Majoituskin kymmenen metriä rannasta kustantaa 3euroa per yö, joten päätimme jäädä tänne toistaiseksi.
Oli ihanaa päästä uimaan kaikkien kuumissa ja pölyisissä kaupungeissa vietettyjen päivien jälkeen. Vesi on noin 30 asteista ja NIIN ihanaa. Ultimaattisen rentoutumisen lisäksi lähdimme pienellä veneellä viereiselle (vieläkin pidemmälle ja rauhallisemmalle) rannalle. Veneen kapteenina nuori paikallinen mies 3-vuotiaan poikansa kanssa, jolla oli tärkeä rooli paatin ohjaajana rantautumisissa. Täällä työskennellään pienestä pitäen. Pääsimme päivän aikana snorklaamaan kahdessa eri paikassa. Vesi ei ollut kovin kirkasta koska muutama päivä aikaisemmin tuuli kovaa. Varmaankin Filippiinien taifuunin vaikutusta. Kuitenkin näimme värikkäitä kalasia ja äkäisiä rapuja joista yksi kävi nipistämässä minua selästä.
Auringonlaskua palasimme vielä ihastelemaan rannalle ja sen jälkeen pimenevässä illassa ajelimme kotirantaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti